Νέο Κομπηγάδι

Δημοτική ενότητα

Φαρρών

Επικοινωνία

Τηλέφωνα 6977633367 (κ. Αντώνης Πετρόπουλος, Εκπρόσωπος Τ.Κ.)

Περιγραφή

Το τελευταίο χωριό του Δήμου στο δρόμο προς Καλάβρυτα, μικρό ορεινό χωριό με ενδιαφέροντες προορισμούς. Εδώ βρίσκεται ο παραθεριστικός οικισμός Μίχα που μαζί με την Τσαπουρνιά, που ανήκει στα Λακκώματα, είναι «πνιγμένοι» στα έλατα, τα διάσπαρτα εκκλησάκια και τα πέτρινα σπίτια. Είναι ιδανικά ορμητήρια για ανάβαση στον Ερύμανθο, αποτελούν δε πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών και ορειβατικών Συλλόγων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Εδώ υπάρχουν συγκροτήματα ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων και διαμερισμάτων, με παραδοσιακές ταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε ζυμωτό ψωμί, ντόπια κρέατα μαγειρεμένα με τοπικές συνταγές που θα σας μείνουν αξέχαστες. Το ίδιο και οι σπιτικές χορτόπιτες ή τυρόπιτες, αλλά και τα σπιτικά γλυκά κουταλιού ή ταψιού.

Όλα τα ντόπια προϊόντα λάδι, κρασί, τσίπουρο, τυροκομικά, κρέατα, οπωροκηπευτικά, μέλι, ρίγανη, τσάι, ζυμωτό ψωμί και γλυκά φημίζονται για την άριστη ποιότητά τους και μπορείτε εκτός από το να τα απολαύσετε στις ταβέρνες του Δήμου, αλλά και να τα προμηθευτείτε από καταστήματα και παραγωγούς της περιοχής.

Το Κομπηγάδι αρχικά βρισκόταν χτισμένο στον Ερύμανθο αλλά την δεκαετία του '60 μετά από κατολισθήσεις το χωριό εγκαταλείφθηκε και οι κάτοικοι μετοίκησαν σε νέα θέση σε πρόβουνο του ορεινού όγκου του Παναχαϊκού αλλά πολύ κοντά στον Ερύμανθο σχεδόν πάνω στα όρια των δύο βουνών στη θέση "Παπαντώνη". Γι' αυτό το λόγο το χωριό μετονομάστηκε σε "Νέο" Κομπηγάδι.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 710 μέτρων.

Βασικά στοιχεία

Πληθυσμός
124 κάτοικοι
Προϊόντα που παράγει

Γιαούρτι, λάδι, κρασί, τσίπουρο, τυροκομικά, κρέατα, οπωροκηπευτικά, μέλι, ρίγανη, τσάι, ζυμωτό ψωμί και γλυκά 

Παραγωγοί

  • Γεώργιος Παπαγεωργίου Τηλέφωνα: 2694091174 6972032312 | Διεύθυνση: Οικισμός Πλάτανος | Προϊόντα:

    Γιαούρτι


Οδική πρόσβαση
Ναι

Μέσω Ε.Ο. Πατρών-Χαλανδρίτσας-Καλαβρύτων

Συγκοινωνία

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Πάτρας (Τηλ. 2610 623-886-8)

Χάρτης


Σημεία ενδιαφέροντος

Οικισμός της Μεσοελλαδικής και της Μυκηναϊκής Εποχής στην Καλάνιστρα

Ο Οικισμός της Μεσοελλαδικής (2000 – 1600 π.χ.) και της Μυκηναϊκής Εποχής (1600 – 1100 π.χ.) βρίσκεται στη θέση Ροδιά ή Μπού...

περισσότερα »